Spirulina z And prášek
Související produkty
Detailní popis produktu
Značka přírodního produktu spiruliny pěstované a vyráběné v nejvyšší kvalitě a za použití nejlepší technologie a čistoty. Spirulina je drobná sinice modrozelené barvy, která roste v ekologických podmínkách bez použití pesticidů.
Z hlediska výživy je spirulina nejbohatší mikroorganizmus na zemi. Jako „magickou sílu“ ji uctívali už staří Mayové a Aztékové. Společně s obilovinami tvořila hlavní součást jejich jídelníčku. U afrických kmenů Kanembu z okolí Čadského jezera je spirulina oblíbenou součástí stravy dodnes. Také v moderním světě díky pozoruhodné škále vitaminů, minerálních látek a živin zaujímá přední místo mezi potravinovými doplňky.
V andském pohoří ve výšce 2800 metrů nad mořem, 30 km od Quita, hlavního města Ekvádoru, se rozkládají plantáže spiruliny. Daleko od města a znečistěného ovzduší se nachází panenský biotop, který poskytuje nejlepší prostředí zaručující čistou a přírodní 100% spirulinu bez umělých pojiv.
Jedinečné umístění v rovníkové a andské oblasti prospívá pěstování spiruliny. Zvýšené a dlouhotrvající působení slunečního záření po dobu 12 hodin denně umožňuje optimální růst, reprodukci a nejlepší uskladnění energie a živin.
Dávkování spiruliny v prášku:
Děti: 1 rovná kávová lžička
Dospělí: 1 plnější kávová lžička
Lze užívat najednou nebo rozdělit na menší dávky s jídlem nebo mezi jídly.
V případě užívání prášku doporučujeme smíchat prášek s menším množstvím vody, rozmíchat a pak dolít vodou a vypít. Pro potlačení typického „pachu“ spiruliny je dobré do vody přidat šťávu z 1/2 citronu. Další variantou je vmíchání prášku do olejů, jogurtů, polévek či běžných jídel. Pro dosažení co nejlepších účinků spiruliny ji doporučujeme zařadit do každodenního jídelníčku.
Při detoxikačních kůrách či očistných programech je možné dávku zvýšit.
Při sportovních aktivitách je spirulina lehce stravitelným a vstřebatelným zdrojem rostlinných bílkovin, minerálních látek, vitamínů, aminokyselin a živin.
ZARUČENÁ KVALITA
Čistota vody:
Při pěstování spiruliny se používá výhradně hlubinné vody pocházející z Andských ledovců.
Fyzická čistota:
Jedinečný skleníkový systém zajišťuje ochranu před jakýmkoliv fyzickým znečištěním zvenčí.
Mikrobiologická čistota:
Sluneční ultrafialové paprsky ve výši 2800 m. n. m. jsou velmi intenzivní a působí jako germicidy. Zabraňují růstu nežádoucích mikroorganismů a zachovávají maximální mikrobiologickou čistotu při pěstování spiruliny.
POUŽITÍ SPIRULINY
* nutriční zdroj energie
* obsahuje značné procento lehce stravitelných proteinů vitaminy skupiny B – B1, B2, B3, B6, B12 a vitamin E
O spirulině si můžete přečíst také na našem blogu ZDE
Nutriční složení
Obsah v dávce 100g:
Obecné složení
Bílkoviny | 53000 – 68000 mg |
Sacharidy | 17000 – 25000 mg |
Tuk | 4000 – 6000 mg |
Minerální látky | 8000 – 13000 mg |
Vlhkost | 3-7% |
Vitaminy
Betakaroten | (provit. A) 225 mg |
Vitamin E | 1,5 mg |
Vitamin B1 | 2,5 mg |
Vitamin B2 | 3,7 mg |
Vitamin B3 | 15 mg |
Vitamin B5 | 0,2 mg |
Vitamin B6 | 0,5 mg |
Vitamin B12 | 0,07 mg |
Kyselina listová | 0,2 mg |
Biotin | 0,04 mg |
Minerální látky
Draslík | 1900 mg |
Sodík | 1400 mg |
Fosfor | 1000 mg |
Hořčík | 767 mg |
Vápník | 467 mg |
Železo | 50 mg |
Mangan | 3,2 mg |
Zinek | 2,7 mg |
Měď | 0,7 mg |
Selenium | 0,03 mg |
Pigmenty
Karotenoidy | 400 mg |
Chlorofyl | 800 mg |
Fykocianin | 12000 mg |
Esenciální aminokyseliny
Fenylalanin | 2600 mg |
Histidin | 1500 mg |
Isoleucin | 3300 mg |
Leucin | 4900 mg |
Lyzin | 2600 mg |
Methionin | 1300 mg |
Threonin | 2800 mg |
Tryptofan | 900 mg |
Valin | 3700 mg |
Neesenciální aminokyseliny
Kyselina asparagová | 7300 mg |
Kyselina glutaminová | 8400 mg |
Alanin | 4700 mg |
Arginin | 4800 mg |
Cystin | 600 mg |
Glycin | 3200 mg |
Prolin | 2500 mg |
Serin | 2700 mg |
Tyrosin | 2400 mg |
Esenciální mastné kyseliny
Kyselina linoleová | 1100 mg |
Kyselina gamalinoleová | 1000 mg |
Neesenciální mastné kyseliny
Kyselina palmitová | 2000 mg |
Kyselina palmitolejová | 200 mg |
Doplňkové parametry
Kategorie: | SUPERFOODS |
---|---|
Vlastnosti: | Bez lepku, Vegan |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.