Čokoládový adventní kalendář BASKETBALL
Detailní popis produktu
Krásný adventní kalendář z naší basketbalové edice plný kvalitní čokolády ukrývá 24 ručně vyrobených čokoládových koleček s basketbalovým motivem a na Štědrý den navíc i malé překvapení...
Čokoládová kolečka jsou vyrobena ze tří druhů čokolády: mléčná 51%, bílá 40% a bílá 40% se spirulinou.
Čokoládu vyrábíme ručně z ekvádorských kakaových bobů a sladíme třtinovou šťávou panelou.
Složení: Směs čokolád - mléčná čokoláda (obsah kakaové sušiny nejméně 51%), bílá čokoláda a bílá čokoláda se spirulinou (obsah kakaového másla minimálně 40%). Kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela, sušené mléko, spirulina minimálně 1%.
Obsahuje alergen - mléko.
- Bez lepku.
- Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
- Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.
Hmotnost čokolády: 120 g
Rozměr adventní kalendáře: 320x270x10 mm
Skladujte v termu a suchu.
Při objednávce nad 5 ks si prosím ověřte dostupnost telefonicky na čísle 732 876 777.
Toto zboží nenabízíme velkoobchodně.
MLÉČNÁ ČOKOLÁDA 51%
Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, sušené mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%.
Mléčná čokoláda jemné chuti s příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.
BÍLÁ ČOKOLÁDA 40%
Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela.
Bílá čokoláda obsahuje 40% kakaového másla, které je přirozenou součástí kakaových bobů a je nositelem výrazné typické vůně čokolády, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Panela je ztuhlá třtinová šťáva v bio kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu, která ji dává lehce medovou příchuť.
Vyzkoušejte naši bílou čokoládu, nechte ji rozpustit na jazyku a Vaše chuťové buňky objeví zcela novou chuť bílé čokolády s jedinečným aroma.
BÍLÁ ČOKOLÁDA 40% SE SPIRULINOU
Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela, spirulina minimálně 1%.
Do bílé čokolády jsme přidali spirulinu z And, kterou dovážíme z Ekvádoru v té nejvyšší kvalitě. Spirulina z And je drobná sinice modrozelené barvy a z hlediska výživy je nejbohatší mikroorganismus na zemi. Kombinací bílé čokolády a spiruliny vznikla "zelená" čokoláda. Její lahodná chuť a zelenkavá barva si získala srdce spousty našich malých i velkých zákazníků.
O ČOKOLÁDÁCH
Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.
Doplňkové parametry
Kategorie: | VÁNOČNÍ ČOKOLÁDY |
---|---|
Vlastnosti: | Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.