Čokoládový adventní kalendář BASKETBALL

Novinka
635 Kč / ks 567 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

Čokoládový adventní kalendář edice BASKETBALL. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Krásný adventní kalendář z naší basketbalové edice plný kvalitní čokolády ukrývá 24 ručně vyrobených čokoládových koleček s basketbalovým motivem a na Štědrý den navíc i malé překvapení...

Čokoládová kolečka jsou vyrobena ze tří druhů čokolády: mléčná 51%, bílá 40% a bílá 40% se spirulinou. 

Čokoládu vyrábíme ručně z ekvádorských kakaových bobů a sladíme třtinovou šťávou panelou. 

Složení: Směs čokolád - mléčná čokoláda (obsah kakaové sušiny nejméně 51%), bílá čokoláda a bílá čokoláda se spirulinou (obsah kakaového másla minimálně 40%). Kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela, sušené mléko, spirulina minimálně 1%.

Obsahuje alergen - mléko. 

  • Bez lepku.
  • Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
  • Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.

Hmotnost čokolády: 120 g

Rozměr adventní kalendáře: 320x270x10 mm

Skladujte v termu a suchu. 

Při objednávce nad 5 ks si prosím ověřte dostupnost telefonicky na čísle 732 876 777.

Toto zboží nenabízíme velkoobchodně.


MLÉČNÁ ČOKOLÁDA 51%

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, sušené mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%. 

Mléčná čokoláda jemné chuti s  příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.


BÍLÁ ČOKOLÁDA 40%

Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela.

Bílá čokoláda obsahuje 40% kakaového másla, které je přirozenou součástí kakaových bobů a je nositelem výrazné typické vůně čokolády, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Panela je ztuhlá třtinová šťáva v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu, která ji dává lehce medovou příchuť.

Vyzkoušejte naši bílou čokoládu, nechte ji rozpustit na jazyku a Vaše chuťové buňky objeví zcela novou chuť bílé čokolády s jedinečným aroma. 


BÍLÁ ČOKOLÁDA 40% SE SPIRULINOU

Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela, spirulina minimálně 1%.

Do bílé čokolády jsme přidali spirulinu z And, kterou dovážíme z Ekvádoru v té nejvyšší kvalitě. Spirulina z And je drobná sinice modrozelené barvy a z hlediska výživy je nejbohatší mikroorganismus na zemi. Kombinací bílé čokolády a spiruliny vznikla "zelená" čokoláda. Její lahodná chuť a zelenkavá barva si získala srdce spousty našich malých i velkých zákazníků. 


 O ČOKOLÁDÁCH

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

 Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mikuláš, Vánoce
Vlastnosti: Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: