MOUKA Z JUKY - pytel
Související produkty
Hmotnost: 5 kg
Skladem
1 016 Kč
/ ks
907,10 Kč
bez DPH
Hmotnost: 25 kg
Skladem
4 922 Kč
/ ks
4 394,60 Kč
bez DPH
Detailní popis produktu
Bezlepková mouka z juky (Manihot ecsulenta) je vhodná k přípravě slaných i sladkých pokrmů, na pečení i vaření.
Juka (maniok) je jednou z nejvíce používaných potravin v Jižní Americe. Maniok obsahuje rezistentní škrob, který z něj činí velmi zdravou potravinu. Přispívá ke zlepšení zdraví střev, což se projevuje i ve zlepšení imunitního systému. Rezistentní škrob také napomáhá metabolismu a snižuje hladinu glukózy v krvi, čímž podporuje pocit sytosti a snižuje chuť k jídlu (je velmi užitečný při dodržování redukční diety nebo diety na kontrolu hmotnosti).
Složení: juka (yuca, maniok)
Více se o bezlepkových moukách dozvíte na našem blogu.
Původ: Ekvádor
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota | 1450 kJ (342 kcal) |
tuky | 0,3 g |
z toho: nasycené mastné kyseliny | 0,09 g |
sacharidy | 80,6 g |
z toho: cukry | 2,72 g |
vláknina | 5,59 g |
bílkoviny | 1,28 g |
sůl | 0,056 g |
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
Náš tip!
RECEPT - SÝROVÉ BOCHÁNKY (Pan de Yuca)
- 300 g mouky z juky
- 300 g čerstvého sýra
- 1-2 prášky do pečiva (příp. kvasnice)
- mléko dle potřeby
Smícháme prášek do pečiva s moukou z juky, přidáme nastrouhaný čerstvý sýr, dle potřeby přidáme mléko (pokud použijete kvasnice, je zapotřebí nechat těsto chvíli kynout).
Vytvarujeme kuličky o průměru cca 4 - 5 cm, pečeme na 180 až 200 stupňů po dobu 10 až 20 minut (do zčervenání).
Gastro balení:
Doplňkové parametry
Kategorie: | GASTRO BALENÍ |
---|---|
Vlastnosti: | Bez lepku, Vegan |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.