Velká čokoláda s reliéfem KAKAOVÝ BOB se sušeným ovocem a mandlemi, 300 g

500 Kč / ks 446,40 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Ručně vyrobená čokoláda s reliéfem, sypaná sušeným ovocem a mandlemi v dárkovém obalu - ideální dárek k různým příležitostem.

Detailní informace

Varianta: mléčná 51%
Vyrobíme do týdne.
500 Kč / ks
446,40 Kč bez DPH
Varianta: bílá 40%
Vyrobíme do týdne.
500 Kč / ks
446,40 Kč bez DPH
Varianta: hořká 75%
Vyrobíme do týdne.
500 Kč / ks
446,40 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Čokoláda s reliéfem kakaových bobů, sypaná sušeným ovocem v natural kvalitě a mandlemi. Čokoláda je vyrobená ručně z těch nejlepších ekvádorských kakaových bobů, slazená třtinovou šťávou panelou. 

Jemnost a krásné aroma dodává čokoládě kakaové máslo, proto není zapotřebí do čokolád přidávat žádné ztužené tuky, lecitin, aroma apod.

Složení: kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva Panela Bio, sušené mléko, sušené ovoce: mochyně peruánská, mango, ananas, banán + mandle. 

Hmotnost: 300g
Rozměr čokolády: 123x180x10 mm
Baleno v dárkové krabičce.
 

Tuto čokoládu můžeme vyrobit i ve variantě bez sušeného ovoce a mandlí.


BÍLÁ ČOKOLÁDA 40% s reliéfem, sušeným ovocem a mandlemi

Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela, kakaové boby, sušené ovoce: mochyně peruánská, mango, ananas, banán + mandle. Obsah kakaového másla minimálně 40%. Obsahuje alergen - mléko.

Bílá čokoláda obsahuje 40% kakaového másla, které je přirozenou součástí kakaových bobů a je nositelem výrazné typické vůně čokolády, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Panela je ztuhlá třtinová šťáva v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu, která ji dává lehce medovou příchuť.

Vyzkoušejte naši bílou čokoládu, nechte ji rozpustit na jazyku a Vaše chuťové buňky objeví zcela novou chuť bílé čokolády s jedinečným aroma. 

MLÉČNÁ ČOKOLÁDA 51% s reliéfem, sušeným ovocem a mandlemi

Složení: Kakaové boby, panela, sušené mléko, kakaové máslo, sušené ovoce: mochyně peruánská, mango, ananas, banán + mandle. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%. Obsahuje alergen - mléko.

Mléčná čokoláda jemné chuti s  příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.

Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kombinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla.

Mléčnou čokoládu 51% doporučujeme pro všechny, kdo rádi mlsají. 

Mléčná čokoláda 51%  získala prestižní ocenění „Zlatá Salima 2014“ a „Výrobek OK 2014“ (výrobek Olomouckého kraje).

HOŘKÁ ČOKOLÁDA 75% s reliéfem, sušeným ovocem a mandlemi

Složení: Kakaové boby, panela, kakaové máslo, sušené ovoce: mochyně peruánská, mango, ananas, banán + mandle. Reliéf z bílé čokolády obsahuje mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 75 %. Obsahuje alergen - mléko.

Hořká čokoláda 75% je čokoláda velmi jemné chuti s příjemně hořkým podtónem, přestože je kakaový podíl 75%. Jemná chuť je dána dlouhodobým procesem hnětení v melangéru a přidaným kakaovým máslem. Čokoláda je slazena panelou. 


O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDY
Druh čokolády: bílá, mléčná, hořká
Hmotnost: 300 g
Vlastnosti: Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: