VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI, VAŠE OBJEDNÁVKY BUDEME POSTUPNĚ VYŘIZOVAT OD 9. 1. 2025. DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ A PŘEJEME KRÁSNÉ SVÁTKY.

Čokoláda mléčná 51% s tonkou, 45 g - EDICIÓN NUEVA

Novinka
107 Kč / ks 95,50 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

Ručně vyrobená mléčná čokoláda s tonkovými boby.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mléčná čokoláda s tonkovými boby je lahodně jemná a krásně voňavá. Do naší 51% mléčné čokolády jsme přidali tonkové boby, které vynikají zejména svou velmi aromatickou vůní a zajímavou chutí připomínající vanilku, lehké tóny karamelu a jemného rumu.

Tonkové boby jsou semena stromu silovoně obecného, který  hojně roste v tropických oblastech. 

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela, sušené mléko, tonkové boby minimálně 0,2%. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%. Obsahuje alergen: mléko. Bez lepku.

Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu.
  • Bez lepku.
  • Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
  • Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.

Hmotnost: 45 g

Výživové údaje na 100 g:

 Energetická hodnota   2520 kJ (608 kcal)
 tuky   45,78 g
     z toho: nasycené mastné kyseliny   27,28 g
sacharidy   37,3 g
     z toho: cukry   31,43 g
vláknina 4,10 g
bílkoviny   9,54 g
sůl            0,185 g
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
 
Rozměr čokolády: 125x78x5 mm

O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Našim čokoládám byl udělen certifikát "HANÁ regionální produkt".

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDY
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 45 g
Vlastnosti: Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: