Čokoláda mléčná 51% s tonkou, 45 g - EDICIÓN NUEVA
Související produkty
Detailní popis produktu
Tonkové boby jsou semena stromu silovoně obecného, který hojně roste v tropických oblastech.
Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela, sušené mléko, tonkové boby minimálně 0,2%. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%. Obsahuje alergen: mléko. Bez lepku.
- Bez lepku.
- Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
- Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.
Hmotnost: 45 g
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota | 2520 kJ (608 kcal) |
tuky | 45,78 g |
z toho: nasycené mastné kyseliny | 27,28 g |
sacharidy | 37,3 g |
z toho: cukry | 31,43 g |
vláknina | 4,10 g |
bílkoviny | 9,54 g |
sůl | 0,185 g |
O čokoládách
Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Našim čokoládám byl udělen certifikát "HANÁ regionální produkt".
Doplňkové parametry
Kategorie: | ČOKOLÁDY |
---|---|
Druh čokolády: | mléčná |
Hmotnost: | 45 g |
Vlastnosti: | Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.