Čokoláda mléčná 51% s GUARANOU, 45 g , Čokoládovna Troubelice

97 Kč / ks 86,60 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

Čokoláda s guaranou spojuje chuť čokolády a „zázračné“ rostliny z brazilského pralesa – guarany. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ve spolupráci s firmou GUARANAPLUS jsme vytvořili kolekci čokolád s guaranou.  

Tentokrát jsme snoubili chuť čokolády a „zázračné“ rostliny z brazilského pralesa – guarany. 

Guarana je známá jako přírodní zdroj energie. Má stimulační účinky na vytrvalost a je prostředkem potlačujícím fyzickou únavu. Zvyšuje intelektuální výkon, koncentraci a schopnost učení se.  Kromě toho má i spoustu jiných účinků… Více na www.guaranaplus.cz

Spojením čokolády z Hané a guarany vznikly originální čokolády lahodných chutí.

Tyto čokolády doporučujeme studentům, řidičům a všem, kdo mají tzv. duševně náročnou práci. Stejně tak jsou tyto čokolády vhodné pro lidi, kteří se věnují sportu aktivně nebo pasivně, případně mají jinou fyzickou zátěž. 

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, sušené mléko, guarana. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%.

Mléčná čokoláda jemné chuti s  příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.

Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kombinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla + guarany.

Mléčnou čokoládu 51% doporučujeme pro všechny, kdo rádi mlsají. 

Mléčná čokoláda 51%  získala prestižní ocenění „Zlatá Salima 2014“ a „Výrobek OK 2014“ (výrobek Olomouckého kraje).

  • Neobsahuje lecitin ani konzervanty!
  • Neobsahuje LEPEK.

O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 


Vyrobeno v ČR.


Našim čokoládám byl udělen certifikát "ČESKÝ VÝROBEK",  HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

 HANA regionalni produkt - stahnuto   Ok_male_rgb_2014r_256_1

 

 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDY
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 45 g
Vlastnosti: Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: