Čokoláda hořká 75% s MANDLEMI, 55 g, Čokoládovna Troubelice
Související produkty
Detailní popis produktu
Čokoláda hořká 75% s mandlemi, 55 g
Naši hořkou čokoládu 75% jsme "vytunili" celými španělskými mandlemi té nejvyšší kvality.
Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela, mandle minimálně 15%. Obsah kakaové sušiny nejméně: 75%. Neobsahuje lecitin. Obsahuje alergen: mandle. Může obsahovat stopy skořápkových plodů a mléka. Bez lepku.
Na první ochutnání čokoláda velmi jemné chuti, která se postupně rozvíjí do hořké chuti. Tuto čokoládu ocení všichni milovníci hořkých čokolád.
Čokoláda je slazena panelou, která doladí konečnou lahodnou sladkou chuť.
Hořká čokoláda 75% je čokoláda velmi jemné chuti s příjemně hořkým podtónem, přestože je kakaový podíl 75%. Jemná chuť je dána dlouhodobým procesem hnětení v melanžéru a přidaným kakaovým máslem, které čokoládě navíc dodává i "čoko“ vůni.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.
Čokoláda je vhodná i pro vegany.
Hmotnost: 55 g
Vyrobeno v ČR.
O čokoládách
Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Našim čokoládám byl udělen certifikát "ČESKÝ VÝROBEK", HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.
Doplňkové parametry
Kategorie: | ČOKOLÁDY |
---|---|
Druh čokolády: | hořká |
Hmotnost: | 55 g |
Vlastnosti: | Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar, Vegan |
Čistá hmotnost bez obalu: | 0,055g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.