VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI, VAŠE OBJEDNÁVKY BUDEME POSTUPNĚ VYŘIZOVAT OD 9. 1. 2025. DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ A PŘEJEME KRÁSNÉ SVÁTKY.

Čokoláda hořká 75% s LEVANDULÍ, 45 g, Čokoládovna Troubelice

97 Kč / ks 86,60 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

Hořká čokoláda 75% s levandulí je skloubení hořké čokolády s opojnou chutí i vůní levandule. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Máte rádi netradiční chutě a spojení?  

Skloubili jsme chuť naši hořké čokolády 75% s květy levandule z Levandulového statku Bezděkov!

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, levandule. Obsah kakaové sušiny nejméně: 75%. 

Na první ochutnání čokoláda velmi jemné chuti, která se postupně rozvíjí do hořké chuti. Tuto čokoládu ocení všichni milovníci hořkých čokolád.

Čokoláda je slazena panelou, která doladí konečnou lahodnou sladkou chuť.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

Čokoláda je vhodná i pro vegany. 

Hmotnost: 45 g
Vyrobeno v ČR.


O čokoládách
Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 
Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 
ořez bobík 300x300
    
Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

 HANA regionalni produkt - stahnuto    Ok_male_rgb_2014r_256_1

 

 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDY
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 45 g
Vlastnosti: Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar, Vegan

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: