Čokoláda bílá 40% s marakujou, 45 g - EDICIÓN NUEVA
Související produkty
Detailní popis produktu
Lahodná bílá čokoláda doplněná svěží kyselkavou marakujou (mučenkou). Tuto kombinaci musíte ochutnat!
Marakuja je tropické ovoce, které dovážíme jako 100% koncentrát z Ekvádoru. Skvěle se doplňuje právě s chutí bílé čokolády, která obsahuje 40% kakaového másla. Kakaové máslo, které je přirozenou součástí kakaových bobů a je nositelem výrazné typické vůně čokolády. Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu.
Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády.
Složení: Kakaové máslo, třtinová šťáva panela, sušené mléko, marakuja minimálně 3%. Obsah kakaové másla minimálně 40%. Obsahuje alergen: mléko.
- Bez lepku.
- Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
- Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.
Hmotnost: 45 g
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota | 2620 kJ (633 kcal) |
tuky | 50,3 g |
z toho: nasycené mastné kyseliny | 30,57 g |
sacharidy | 33,2 g |
z toho: cukry | 30,31 g |
vláknina | 1,8 g |
bílkoviny | 10,88 g |
sůl | 0,328 g |
White Chocolate 40% Passion Fruit
Ingredients: Cocoa butter, cane juice panela, milk powder, passion fruit at least 3%. Cocoa butter at least 40%. Contain allergen – milk. No lecithin added. Gluten-free.
O čokoládách
Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.
Doplňkové parametry
Kategorie: | ČOKOLÁDY |
---|---|
Druh čokolády: | bílá |
Hmotnost: | 45 g |
Vlastnosti: | Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.